Кошик
Ви додали до кошика за
Найменування Кількість Вартість
Загальна вартість:
Продовжити покупки Оформити

Коптильні

товарів в категорії 17

Коптильні - конструкція, фактори вибору, види

   Коптильня – це прилад, що представляє собою ємність з металу, що оснащена кришкою. Крім них, конструктивно коптильня складається з решітки, гачків і піддону, в який збирається жир. На поверхні решітки розміщуються продукти, які підлягають обробці копченням. Найчастіше в коптильнях коптять м'ясо і рибу, однак іноді цьому процесу піддаються овочі, а також навіть сири та фрукти. Завдяки місткому корпусу забезпечується рівномірне і повне прогрівання продуктів.

   Рослинні продукти – фрукти й овочі, внаслідок копчення також отримують неповторний аромат, і частково втрачають свою рідину, що допомагає їм витримувати довгострокове зберігання.

   Відомо 3 методу копчення: холодне, гаряче, напівгаряче. Холодне застосовується для тих продуктів, що містять багато жиру. Воно здійснюється при температурі 15...25, хоча для холодного копчення риби використовується температура і до 40. Тривалість - від десяти годин і аж до декількох діб. Продукти, що піддавалися холодному копченню, здатні зберігатися досить довго. Гаряче копчення здійснюється при температурі 60...80 і займає до двох годин. Такі продукти зберігаються до двох діб. Напівгаряче копчення здійснюється при температурі 50...60. Використовується також швидке копчення, що відбувається при температурі 80...100 та дозволяє швидко отримати готову страву, смак якої буде більше схожий на печений.

   Критерії вибору портативної коптильні для будинку:

  • Маленька маса і компактність розмірів.
  • Матеріал: найбільш оптимальний варіант – сталь.
  • Дно повинне мати товщину близько 10 мм, стінки – від 1,5 до 2 мм.
  • Піддон повинен мати глибину не менше 20 мм, щоб перешкоджати стіканню жиру в нижню частину коптильні.
  • Гідрозатвор. Забезпечує щільність примикання кришки та створює необхідний рівень герметичності.
  • Глибина. Створює достатню дистанцію між оброблювальними продуктами і паливом.
  • Ніжки, що знімаються. Потрібні для застосування під відкритим небом.
  • Вентиляційні отвори. Дозволяють оперативно змінювати температуру, при якій відбувається копчення.

Коптильні

   Якість отриманого продукту безпосередньо визначається властивостями диму. Деревина листяних порід є більш придатною. Березова сировина перед використанням для копчення очищається від корового покриття. Щоб надати додатковий смак, застосовують гілки ялівцю, що містять свіжі ягоди, а також листя вишні. Хвойна деревина вкрай не рекомендується для копчення через надання продуктам неприємного запаху та гіркоти. Щоб отримати якісний дим, дрова повинні тліти.

   Похідні коптильні підрозділяються на електрокоптільні, дров'яні коптильні та газові.

Читати повністю

Відгуки Коптильні

2 користувачів вже оцінили
Оцінка: 5 з 5
Дякуємо! Ваша оцінка збережена.
Каталог товарів
Підбір за параметрами
Ціна
Тип
Виробник
Країна-виробник
Особливості
Тип продукту

Потрібна допомога? Задайте питання консультанту
Задати питання
Дякуємо за Ваше запитання!
В ближайшее время ответ нашего специалиста будет отправлен Вам на почту.