Тандир – символ Азії на європейських кухнях
Тандир – це особлива жаровня, яка користується величезною популярністю в країнах Азії. Традиційно ця піч представляє собою своєрідну бочечку з глини і каменів, яка вкопана в землю. Для тих, хто не має можливості використовувати його в такому вигляді, сучасні виробники випускають більш зручний варіант.
Особливості будови тандиру
Готування їжі в такій печі відрізняється від звичних методів. Для того щоб спекти хліб або засмажити м'ясо, застосовується тепло, що йде від стінок жаровні. Саме тому її конструкція передбачає наявність ущільнених стінок з обов'язковою теплоізоляцією. Також неодмінно має бути отвір внизу виробу - для постійної подачі повітря.
АртКамін рекомендує замовити тандир для ресторанів, за допомогою якого можна дивувати гостей незвичними стравами. У нинішніх умовах така жаровня дозволяє готувати не тільки звичні для азіатів страви, а й шашлики з птиці та риби, овочі-гриль та багато іншого.
Вироби, що надані українськими та російськими виробниками, вражають не тільки відмінною функціональністю, але й своїм оригінальним зовнішнім виглядом. Виконані з екологічно чистої обпаленої глини, вони дозволять вам і вашим гостям відчути справжню насолоду від смачних страв.